Nieuwsbrief 1 september 2023

Beste ouders/verzorgers,

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van schooljaar 2023-2024. In onze nieuwsbrieven staat informatie die belangrijk is om te weten.

Het schooljaar 2023-2024 staat voor de kinderen op het punt van beginnen. Het team is deze week regelmatig op school geweest om het nieuwe schooljaar voor te bereiden. Ook hebben we een eerste cursusdag Zin in Lezen gevolgd. We hebben zin in het nieuwe schooljaar.

Bewegingsonderwijs:
Helaas heeft Alkmaar Sport ons vlak voor de zomervakantie laten weten dat zij geen bevoegde vakleerkracht bewegingsonderwijs meer kunnen leveren. Dat is enorm vervelend. Het betekent dat we de komende tijd op schoolniveau zelf een oplossing moeten verzorgen. We gaan kijken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen oplossen.
Er zijn meerdere scholen bij Blosse die hetzelfde probleem hebben. Gezamenlijk proberen we spoedig een nieuwe vakleerkracht aan te kunnen stellen.

Juf Lisa:
Juf Lisa is deze week ook gestart met haar voorbereidingen in groep 7-8. Ze heeft inmiddels de eerste vergaderingen en cursusdag op De Bonte Mol achter de rug. We wensen juf Lisa en de kinderen van groep 7-8 een gezellig en inspirerend schooljaar.

Informatieavond:
Op maandag 18 september wordt een informatieavond georganiseerd. Dit is een moment dat u op informele wijze kennis kunt maken met de groepsleerkracht van uw kind, met juf Marchien (intern begeleider) of met meester René (directeur). De agenda voor deze avond ontvangt u binnenkort.

Start schooljaar:
En dan is het ‘zomaar’ weer maandag 4 september. Om 8.20 uur mogen de kinderen allemaal weer naar binnen. De Bonte Mol gaat weer beginnen. In de zomervakantie is er een automatische zoemer geïnstalleerd. We hebben echter nog geen handleiding ontvangen. We hopen dus dat het maandagochtend goed gaat. In geval van nood pakken we een pan en pollepel…..
 

We wensen alle kinderen en ouders een heel fijn schooljaar 2023-2024

backtoschool backtoschool