Nieuwsbericht 14 januari 2021

Beste ouders/verzorgers,

Laat ik eerst even wat positiefs melden. Het gaat gelukkig goed met Ryanne. Natuurlijk is iedereen geschrokken van haar positieve uitslag, maar Ryanne komt spoedig weer op De Bonte Mol werken. Ook Lara is deze hele week ziek. Gelukkig heeft dat niets met corona te maken, maar juist Lara is een belangrijke collega op maandag, woensdag en vrijdag i.v.m. de noodopvang op school.
Marchien is inmiddels ook weer inzetbaar. Dit betekent dat we volgende week alle collega’s weer fit op school hebben.

We willen natuurlijk allemaal snel weten wanneer de basisscholen weer open mogen. Wij hopen dat we op maandag 25 weer mogen starten. En dan het liefst met hele groepen.

Studiedag 25 januari   VERVALT
In ons jaarrooster staat dat we op maandag 25 januari een studiedag hebben. We hebben inmiddels besloten dat we deze studiedag verplaatsen naar een dag later in het jaar. Op maandag 25 januari hebben de kinderen dus ‘gewoon’ les. Als het mee zit op De Bonte Mol en anders ontvangen ze thuisonderwijs.

Rapporten
We gaan de komende tijd bekijken wanneer we de rapporten meegeven. Meestal is dit begin maart. Pas als we weten wanneer de school weer open mag, buigen we ons over een definitieve datum. Wellicht zien de rapporten er dit jaar ook iets anders uit.

Gesprekken
In de week 19 t/m 22 januari wordt u gebeld door de groepsleerkracht van uw kind. We vinden het belangrijk om contact met u te onderhouden. Het kan ook zijn dat u vragen aan ons heeft.
Als u gebeld wordt op een moment dat het u niet uitkomt is dat geen probleem. De leerkracht maakt dan gewoon een andere belafspraak met u.

Tot slot
Ik merk dat de rek er uit begint te raken. Ik hoor dit bij ouders, ik zie dat bij onze hardwerkende medewerkers en ik ervaar het ook bij mezelf. Wij zijn dit corona-gedoe zat…..
Gelukkig zijn er af en toe ook momenten dat ik met een glimlach naast mijn onafscheidelijke vriend ‘het beeldscherm’ zit. Dan zie ik enorm grappige filmpjes voorbij komen.
Maar het meest vrolijk word ik toch van die prachtige filmpjes en foto’s van collega’s en kinderen van onze eigen Bonte Mol. Beelden waarin ze laten zien wat ze hebben gemaakt of geleerd. Natuurlijk staat de ontwikkeling van veel kinderen onder druk, maar laten we niet vergeten dat ze/we in deze bijzondere tijd ook héél veel leren.

Ik hoop dat we elkaar op maandag 25 januari weer fysiek kunnen ontmoeten bij de poort van De Bonte Mol (natuurlijk op anderhalve meter). Dat vonden we bijna een jaar geleden een heel vervelende situatie. Nu zou ik daar graag voor willen tekenen.
Houd vol allemaal!
 

Met vriendelijke groet,
René Venneker

update update